Faaliyetlerimiz

• Sadri Maksudi Arsal Hukuk Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, merkezimizin kuruluşu münasebetiyle; Hukuk Fakültesi emekli öğretim üyelerinden, Türk Hukuk tarihi disiplininin kuruluşunda çok önemli rolü olan ve merkezimizin adını aldığı merhum Ord. Prof. Sadri Maksudi Arsal adına “Armağan” çıkarma çalışmaları yapılmıştır. Bu armağanın takdim töreni ve Arsal’ın 60. ölüm yıl dönümü vesilesiyle, 24 Şubat 2017 tarihinde; Arsal’ın torunları, çok değerli konuşmacılar ve konuklarımızın katılımıyla, Ord. Prof. Sadri Maksudi Arsal anısına “Ölümünün 60. Yıldönümünde Ord. Prof. Sadri Maksudi Arsal” adlı bir panel düzenlenmiştir. Panel sonrası, Arsal adına çıkarılan Armağan, Hukuk Tarihi Merkezimizin müdürü Prof. Dr. Fethi Gedikli’nin imzasıyla katılımcılara hediye edilmiştir. (İlgili fotoğraflar için lütfen foto-galerimizi ziyaret ediniz.)

Panel duyurusunun afişi için tıklayınız: Ölümünün 60. Yıl Dönümünde Ord. Prof. Sadri Maksudi Arsal

• Bunun yanında, Sadri Maksudi Arsal Hukuk Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, “Türk Hukuk Tarihi Kongresi” adı altında, Türk hukuk tarihi kapsamında çeşitli konuların ele alındığı kongre çalışmaları da yapılmaktadır. Bu kongrelerden birincisi, 21-22 Aralık 2012 tarihlerinde, henüz Sadri Maksudi Arsal Hukuk Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi resmi olarak kurulmadan önce, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenmiş olup yurt içinden çok değerli hocalarımızın katılımıyla ulusal nitelikte gerçekleştirilmiştir. (İlgili fotoğraflar için lütfen foto-galerimizi ziyaret ediniz.)

I. Türk Hukuk Tarihi Kongresi afişi için lütfen tıklayınız: I. THT Kongresi Afiş

I. Türk Hukuk Tarihi Kongresi programı için lütfen tıklayınız: I. THT Kongresi Programı

• Geçtiğimiz yıl, 13-14 Mayıs 2016 tarihlerinde, yine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Sadri Maksudi Arsal Hukuk Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenmiş olan II. Türk Hukuk Tarihi Kongresi ise yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda katılımcının iştirakiyle uluslararası nitelikte gerçekleştirilmiştir. (İlgili fotoğraflar için lütfen foto-galerimizi ziyaret ediniz.)

II. Türk Hukuk Tarihi Kongresi afişi için lütfen tıklayınız: II. THT Kongresi Afiş

II. Türk Hukuk Tarihi Kongresi programı için lütfen tıklayınız: II. THT Kongresi Programı

• Kongrede sunulan bildiri metinlerinin toplanarak kitap haline getirilmesi hususunda da ayrıca çalışmalar yapılmakta olup bu doğrultuda I. ve II. Türk Hukuk Tarihi Kongrelerinde sunulan bildiriler toplanarak kitap haline getirilmiştir.

I. THTK Bildiri Kitabının kapağı için tıklayınız: I. Türk Hukuk Tarihi Kongre Bildirileri

I. THTK Bildiri Kitabının içindekiler bölümü için tıklayınız: İçindekiler

II. THTK Bildiri Kitabının kapağı için tıklayınız:  II. Türk Hukuk Tarihi Kongre Bildirileri Cilt: I ve II

II. THTK Bildiri Kitabının içindekiler bölümü için tıklayınız: II.THTK-İçindekiler-1.ve2.Ciltler